Farmasi Péter Alapítvány Díjazottai 2010

    A Farmasi Péter díjat hagyományainknak megfelelően, minden évben intézményünk szalagavatóján adjuk át. Sajnos idén A névadó Farmasi Péter fiai nem tudtak személyesen jelen lenni, de üzenetben tolmácsolták gondolataikat. Idén 2010. december 10-én rendeztük meg a szalagavató ünnepséget ahol a kuratórium előzetes döntése alapján három tanuló kapta meg a díjat. A sikeres pályázatnak feltétele volt, hogy a jelölt bejáró, vagy kollégista legyen és kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkezzen. Az ide díjazottak, bemutatásuk és érzéseik és véleményeik a díjról és a szalagavató ünnepségükről.

    Gazsó Andrea 12/C osztályos tanuló: Füzesgyarmati tanuló vagyok. Osztályfőnököm Szabó Ida és szüleim tanácsára adtam be a pályázatomat. Kitűnő a tanulmányi eredményem és angol nyelvből van még felsőfokú nyelvvizsgám. Nem gondoltam, hogy megkapom a díjat, miután beadtam az önéletrajzomat amelynek megírásban osztályfőnököm is segített, el is feledkeztem róla, de amikor a díjazottaknál felolvasták a nevemet, nagyon meglepődtem és boldogan mentem ki átvenni a díjat. A szalagavató nagyon szép volt, egy maradandó élmény szerintem minden végzős számára. Tetszett minden műsor, nagyon ötletesek voltak a 11.-esek. Ezután most már az érettségire koncentrálok, történelemből emelt szintűt csinálok ugyanis jogi karra akarok felvételizni, mert ügyész vagy bíró szeretnék lenni.

    Kurucsó Alexandra 12/B osztályos tanuló: Vésztői tanuló vagyok, osztályfőnököm javasolta, hogy adjam be a pályázatomat, a tanulmányi eredményeim és azért, mert bejárós tanuló vagyok, de szüleim támogattak ebben. A díjkiosztáskor nagyon meglepődtem és nagyon boldog voltam, nem számítottam rá, hogy a hét pályázat közül az enyém is nyertes lesz. A boldogságom mellett itt szeretném köszönetemet is kifejezni a 11. évfolyam által nyújtott műsorért amely nagyon tetszett és a szalagavató ünnepség is nagyon csodálatos volt. Továbbtanulási szándékom szerint a Szegedi Tudományegyetemre szeretnék felvételizni pszichológia szakra.

    Turbucz Ágota 12/B osztályos tanuló: Vésztői tanuló vagyok. A Farmasi ösztöndíjról tudtam, nővérem és édesanyám biztatására adtam be, mivel a tanulmányi átlagom is jó volt ezenkívül rendelkezek nyelvvizsgával is így titkon reménykedtem benne, hogy sikeresen pályázok. Amikor meghallottam a nevem nagyon boldog voltam, mert nem csak az elnyert pénzjutalom, hanem maga az érzés is felemelő volt, hogy a díjazottak közzé kerültem. A díj motivál abban is, hogy továbbra is jó eredményeket érjek el, elsősorban a felvételin. Debrecenbe szeretnék jogi karra menni, ugyanis közlekedésjogász szeretnék lenni. Már kicsi gyerek korom óta érdekel a közlekedés és minden ami hozzá kapcsolódik, ugyanis vasutas családból származok.