Szalagavató - diák szemmel

    A szalagavató fontos esemény a diákok számára minden évben. Legalább olyan lényeges, mint a Péter András Napok programsorozata. Nemcsak a 12-es évfolyamot tekintve, hanem a 11-es évfolyamnak is. Mint 11. B osztályos tanuló, már nagyon vártam a szalagavatót, hiszen ezt a 11.-es évfolyam rendezi meg. Egy kisebb műsor keretei között elbúcsúztatjuk a felsőbb éveseket. Ilyenkor nagy segítségünkre vannak évfolyamunk osztályfőnökei.
    Már szeptemberben megkezdtük a készülődéseinket. Hatalmas izgalommal láttunk hozzá az ötletezésnek a műsorral kapcsolatban. Lényeges volt számunkra az, hogy a munkálatokból mindenki kivegye a részét. Volt, aki a vendégeket fogadta vagy a ruhatárban segédkezett, illetve volt, aki szerepet vállalt a műsorban. Eleinte sok mindenben nem értettünk egyet, de végül közös megegyezés alapján meglett a műsorunk témája, mely leginkább táncos látványosságokban nyilvánult meg. Céljaink között szerepelt, hogy bemutassuk a iskolánk korábbi rendezvényein sikert arató táncfajtákat. Mikor minden tervünk megszületett, kezdetét vehette a munka neheze, a kivitelezés. Fontosnak tartottuk, hogy a csoportokra bontáskor az egyes műsorszámokhoz ne csak osztályok szintjén gondolkozunk, hanem vegyes csoportokat próbáljunk kialakítani. Ez kisebb-nagyobb sikerrel sikerült is teljesíteni. Így nemcsak osztályokon belül, hanem évfolyamon belül is közelebb kerülhettünk egymáshoz. Ezáltal újabb ismeretségek köttethettek, vagy akár barátságok is kialakulhattak. Eleinte hetente egyszer, majd többször is próbáltunk. Igaz, hogy a kezdetekkor kevés fegyelemmel, mégis rengeteg munkával jártak a műsor próbáink.
    Novemberben, pedig kezdetét vehették a főpróbák. Itt már a precizitás volt a fő szempont, aminek meg akartunk felelni. A sok munka végül meghozta a gyümölcsét. A legmeghatóbb pillanat a műsorunk végén érkezett el, mikor az osztálytársam, Csatári Fanni vezetésével-aki megnyerte a tavalyi”suli csillag születik” című iskolai versenyünket- elénekeltük a 12. évfolyamnak a búcsú dalunkat, a „leperegnek az utolsó könnyek című számot. A szalagavató problémamentesen, sikeresen, pozitív visszajelzésekkel zárult. Már a rákövetkező hétfőre hiányozni kezdtek a jó hangulatú próbák. Rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtunk. Köszönettel tartozunk osztályfőnökeinknek, akik nagyban hozzájárultak a Színvonalas műsorunk sikeréhez.

        Gál Zsanett 11. B osztályos tanuló
                <>2010. december