Vers- és prózamondó verseny

    Az 1963. február 16-án született író, irodalomszervező Justh Zsigmond emlékére évente megrendezik a róla elnevezett megyei vers- és prózamondó versenyt. 2011. február 16-án tizenegyedik alkalommal adott helyet a rendezvénynek az orosházi városi könyvtár.
    A zsűri elnöke Józsa Mihály, előadóművész volt.
    A tanulók két korcsoportban mérettethették meg magukat. A kisebbek, a 9-10. évfolyamok diákjai kezdték a versenyt, majd rövid szünet után a 11-12. évfolyamos tanulók adták elő egy magyar vagy külföldi szerző művét. Szép számmal gyűltek össze az irodalmat kedvelő tanulók (a kisebb csoportban 14, a nagyobbaknál 11 diák) mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy a kötelező két mű közül, idő szűkében, csak az egyiket tudta meghallgatni a zsűri. A szeghalmi Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskolát Szabó Kinga 11.C osztályos tanuló képviselte. (Felkészítő tanára Tóth Anita volt.)
    A már több szavalóversenyen is szép eredményeket elért diáklány Sinka István : A pór megszólal a magyar úriszék előtt című versét adta elő, amellyel a második helyen végzett, és könyvjutalomban részesült.