A kollégium bemutatása


Üdvözöljük és ezúton szeretnénk tájékoztatni Önt a Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskola Kollégiuma nevében!


PAG-SZESZI

    Az iskolánk felvételi tájékoztatójában is szerepel, hogy az intézmény rendelkezik kollégiummal is, amely közvetlenül a gimnázium a szakképző iskola és a tanműhely mellet helyezkedik el. Intézményünket az 2005-ös tanévben adták át a felújított Kárász-kastély épületében, ahol mind a külső ( park virágokkal, kavicssétánnyal, hangulatos padokkal, kandeláberekkel ) mind a belső ( 4-8 fős szobák mindegyikben korszerű számítógép internetkapcsolattal, társalgó, egy kisebb korszerű számítógépterem internet kapcsolattal ), valamint a gimnázium és szakképző épületeiben található konditerem, tornaterem, tornaszoba mind a tanulóink megfelelő tanulását és azt követő kikapcsolódását szolgálja. A kollégium „Toronyépületében” egy közösségi helység található ahol a földszinten asztalitenisz, billárd, darts, csocsóasztal szolgálja a diákok szabadidejének hasznos eltöltését, míg az emeleten egy korszerű tanulóterem található.

    Intézményünkben tapasztalt, odafigyelő a gyermekek személyes problémáival is törődő, a tanulásban felügyelő tantestület van. Az egyes tantárgyakban lemaradó alsós tanulóinkat nevelőtanár, szaktanár, vagy felsőéves tanulók korrepetálják, hogy minél hamarabb felzárkózzanak osztálytársaikhoz.

    A szabadidő eltöltését nem csak a sportfoglalkozások ( kosárlabda, foci, floorball ), hanem különböző szakkörök is segítik. Diákjaink a filmklub, barkácsszakkör, főzősuli szakkörök közül választhatnak, de a Diákönkormányzat javaslata alapján új szakköröket is indítunk, ha igény van rá.

    Intézményünkben minden évben megtartjuk a hagyományos kollégiumi ünnepségeket ( gólyaavató, Mikulás-ünnep, karácsonyi műsor, farsang, kollégiumi ballagás ), valamint minden évben a kollégium tanulói gyermeknapot követően egész napos kikapcsolódásban vehetnek részt a füzesgyarmati strandfürdőben megfelelő ellátással. Ezek az események teljesen térítésmentesek, ezekről az intézményünk és támogatóink gondoskodnak.

    Új hagyományt teremtettünk a kollégiumi tanulmányi kirándulások megszervezésével. A 2008609-es tanévben ősszel a történeti Nógrád-megye tájaira, míg májusban Lengyelországba jutottunk el. Az utazás nagy részét pályázatok által nyert anyagi források segítségével fedeztük, a kisebb részt kellet csak a diákoknak állni. A kirándulásokról és egyéb a kollégiumról szóló aktualitásokról, beszámolókról többet a honlapon lehet olvasni.

    Intézményünkbe felvett diákoknak külön kollégiumi díjat nem kell fizetni, csak az étkezésért kell fizetni amely napi háromszor van ( reggeli, ebéd, meleg vacsora). Ez az étkezés most gyermekenként 656ft, 3 gyermek, vagy szociális rászorultság esetén 328ft/nap.

    Diákjaink a kollégiumi és iskolai programokon, rendezvényeken vesznek részt a városunkban található intézmények programjait, képzéseit is látogathatják (színvonalas társastáncoktatás, női-, férfikézilabda edzés, karate edzés, íjászat stb.)

    Intézményünkbe külön felvételi nincs, a jelentkezés és beiratkozás a középiskolai beiratkozással egyszerre történik, illetve a tanévben előzetes egyeztetés alapján.

Szőke Imre Csaba
Kollégiumvezető

Szeghalom, 2009-05-17
Elérhetőségeink:
tel.: 66/371-936
fax: 66/371-151
e-mail: kollegium@pag-szeszi.hu

PAG-SZESZI