Szalagavató


    A szalagavató ünnepségnek iskolánkban nagy és különleges hagyománya van. A végzősök már hónapokkal az ünnepség előtt elkezdik a lázas készülődést a ,,nagy napra” mely általában február közepén kerül megrendezésre. A negyedikesek mellett izgatottan várják ezt a napot a harmadikosok is, mivel ők egy zenés táncos műsorral vesznek búcsút a végzősöktől. A próbák során még jobban összekovácsolódott évfolyamunk, ismét felerősödtek az osztályok közötti barátságok.
Február 28-án izgatottan léptünk be a városi sportcsarnokba ahol a szüleink és barátaink társaságában megkaptuk a szalagot mely az elválást, a búcsút és az érettségire való felkészülést jelképezi. Minden végzős diákot egyenként, név szerint szólítottak ki ezzel is jelezték a szalag jelentőségét. Igazgató úr beszéde és a tűzések után a Farmasi-díj átadása következett melyet azok a tanulók kaphattak meg akik a környező településekből járnak be iskolánkba, jó tanulmányi eredményeik mellett kiemelkedő teljesítményt nyújtottak történelemből. Ebben a tanévben Kovács Anikó, Csordás Zoltán, Papp Marina és Dékány Tünde végzős diákok részesültek ebben a megtiszteltetésben.

    A díjátadás után a harmadikosok műsorral kedveskedtek nekünk és a megjelent több száz vendégnek, mely nagyon színvonalas volt, és nagy sikert aratott. Azt est fénypontjaként a végzősök keringője következett. 5 évvel ezelőtt a mi iskolánkban is megjelent a búcsúzó diákok tánca, mely azóta hagyománnyá nőtte ki magát. Hosszú hónapokon át készülünk erre a fontos pillanatra. Alkalomhoz illően a lányok menyasszonyi ruhában a fiúk pedig frakkban járják el a bécsi keringőt. A keringő után megható pillanatok következtek, amikor is mi végzős diákok felkértük szüleinket egy táncra, mely a felnőtté válásunkat jelképezte. Ez egy szép este volt és köszönjük mindazoknak, akik segítettek számunkra emlékezetessé tenni ezt a felejthetetlen ünnepet.

Ladányi Krisztina 12.b